9.8.05

Rooter: A Methodology for the Typical Unification of Access Points and Redundancy(!!!)

ΟΚ αυτό ήθελα πολύ καιρό να το γράψω. Πίσω στον Απρίλιο λοιπόν κάποιοι κύριοι από το MIT υπόβαλλαν για κρίση τη δημοσιευσή τους σε ένα συνέδριο και αυτό έγινε αποδεκτό. Ποιο είναι το περίεργο? Το άρθρο ήταν αυτόματα παραγόμενο και πραγματικά εντυπωσιακά ακατάληπτο, για τον υπομονετικό αναγνώστη, με παραπλανητικές αναφορές, ψεύτικα αποτελέσματα και ούτε μια πρόταση που να μπορούσε να βγάλει στοιχειώδες νόημα. Και όμως έγινε αποδεκτό!

Οι συγγραφείς θέλησαν να καταδείξουν την τέλεια ανυπαρξία κριτηρίων σε ορισμένα επιστημονικά συνέδρια. Αυτό το πρόβλημα έχει ξαναπαρουσιαστεί στο παρελθόν (και σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει). Άρθρο των εργαστηρίων Bell με αποτελέσματα που δεν μπορούσαν να επιβεβαιωθούν (γιατί απλούστατα ήταν πλαστά), στις κοινωνικές/ανθρωπιστικές επιστήμες ίσως έτσι και αλλοιώς είναι χειρότερα, μια ωραία ιστορία (που παρεπιπτόντως δίνει περισσότερο insight για την "κόντρα" deconstructionism vs "the rest" πολύ καλύτερα από ορισμένα άλλα άρθρα που έχω διαβάσει) μπορείτε να βρείτε εδώ.

Και κανείς μπορεί να πεί, έ και τι έγινε που σε κάποια επιστημονικά συνέδρια και επιστημονικά αποδέχονται που είναι απο μηδενικής αξίας ως και παραπλανητικά? Δεν γίνονται παντού παρόμοιες εκπτώσεις? Ναι μεν αλλά αν αυτού του είδους οι εκπτώσεις έχουν εισχωρήσει στο κατεξοχήν ορθολογιστικό χώρο, που ότι ισχύει ισχύει - τουλάχιστον για τις ίδιες συνθήκες - είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα. Και ότι αυτό ρίχνει και κάποιο φώς σε ένα άλλο συναφές ζήτημα, αυτό της αξίας ενώς πανεπιστημίου και των σπουδών που προσφέρει, από κάποιους κύκλους είμαι σίγουρος ότι θα ήταν εξαιρετικά προτιμητέο η αξία αυτών των σπουδών να ήταν αποτέλεσμα μιας εκστρατείας marketing παρά επιστημονικής εγκυρότητας - αυτό είναι ένα άλλο θέμα βέβαια. Απλά μου φαίνεται συγγενές με το ζήτημα ότι τελικά ίσως ο μπουφές ενός συνεδρίου είναι ίδιας σπουδαιότητας με την πρωτοτυπία και την συνοχή των εργασιών που παρουσιάζονται - "αμάρτημα" που δεν λεω οτι δεν εχω περιπέσει και εγω:(

Σχετικές πληροφορίες για το εν λόγω άρθρο (πραγματικά εντυπωσιακό στο διάβασμα αληθινό πονεκεφάλιασμα!) στο http://www.pdos.csail.mit.edu/scigen/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: