Τελικά τι γίνεται με τα blogs? Είναι ακριβώς ο θρίαμβος της προσωρινότητας έναντι της διάρκειας? Υπάρχουν λιγότερα ολοκληρωμένα sites, (παραδείγματα πχ ήδη από το προηγούμενο post τα www.altfactor.gr, www.meta.gr) και πολλά μα πάρα πολλά blogs και bloggers. Και αυτό δεν οφείλεται στους bloggers - άλλωστε πολύ καταναλώνουν προσπάθεια και χρόνου. Αλλά περισσότερο πιστεύω στο ότι δεν υπάρχουν εργαλεία για την, με ίδιο τρόπο εύκολη/αυτοματοποιημένη συγγραφή ενός site σε σύγκριση με αυτή ενός blog.
Τελικά για τα περισσότερα posts, και τα δικά μου, αλλά και πολλά posts άλλων πιστεύω, η χρονική τους αλληλουχία είναι λιγότερο σημαντική από την θεματική τους συνάφεια. Αναγκαζόμαστε να κάνουμε publish σε μορφή ημερολογίου, θέτοντας την χρονική αλληλουχία σε πρωταρχικό ρόλο και εξαναγκάζοντας στην προσωρινότητα της αυτόματης θέασης των 10 πρώτων post - τα υπόλοιπα τι γίνονται είναι λιγότερο σημαντικά επειδή δεν είναι πρόσφατα? - ενώ στην πραγματικότα θα θέλαμε να κάναμε publish σε ένα δομημένο site.
Μήπως αυτή τη φορά τα εργαλεία καθορίζουν το περιεχόμενο, περισσότερο από όσο θα θέλαμε? Μου έχει λείψει να ανακαλύψω ένα site με περιεχόμενο - δομή και μια σχετική διαχρονικότητα από άποψη παρουσίασης - από απέραντες (οριζόντια οργανωμένα) επιφυλλίδες και χρονογραφήματα έχω διαβάσει αρκετα. Καλή ώρα όπως αυτο...:).
Το οποίο άσχετα με την ""αξία"" του προγραμματίζεται να "αυτοκαταστραφεί"/(δηλ κρυφτεί στην ποτέ επισκέψιμη δεύτερη σελίδα που απαιτεί ένα τρομερό δεύτερο click) μετά από δέκα posts - τόσα έχω σετάρει στο bloger.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου