11.9.08

σκληρή ψυχεδέλεια

σκόρπιοι συνειρμοί:
έχει ενδιαφέρον να περιγράφεται, χάριν εκλαϊκευσης και απλότητας,  η κβαντική σούπα που θα προκύψει από τα σχετικιστικά κινούμενα στο CERN πρωτόνια ως """σωματίδια""" (με μια πολύ τραβηγμένη ερμηνεία του τι σημαίνει σωματίδιο φαντάζομαι). Αν ο  κοσμάκης άκουγε στα δελτία ειδήσεων αυτά που γράφονται στα αντίστοιχα εκλαικευμένα - επιστημονικά βιβλία μάλλον θα του έπεφτε το σαγόνι από την μάλλον ψυχεδελική και σίγουρα τελείως ακατανόητη φύση τους. 
Αναγνώσματα: μιας και επίκειται μια πιθανή καταστροφή του κόσμου από ότι μαθαίνουμε να συστήσω το Mόμπιους Ντικ του Crummey - ίσως αποτελεί ένα καλό howto για την ζωή από εδώ και πέρα;)
Σκληρή ψυχεδέλεια 2: ένα μέτρο ότι το μεγαλείο του θεου (ας το πάρουμε με μια σπινόζια (sic) ερμηνεία αυτό) βρίσκεται ταυτόχρονα στο μεγάλο και στο μικρό -  στο μακρινό αλλά και στο άμεσο. Ενα δείγμα του μεγαλείου και της ποικιλίας του κόσμου, είναι ότι μαζί με τις διαταραχές του κβαντικού τίποτα που δημιουργούν το κάτι (από ότι μας λένε δηλαδή), μαζί λοιπόν με αυτό το θαυμαστό φαινόμενο, υπάρχει το εξίσου θαυμαστό μια σειρά παραλογισμών που μιας και θεωρούνται δεδομένοι, αυτόματα αποκτούν και την δική τους θέση σε ένα λογικό υποτίθεται κατά τα άλλα πλαίσιο.
Από την απίθανη Paline (απίθανη όχι σαν μομφή στην προσωπικότητα της αλλά  ως την ανακάλυψη ενός συστήματος σκέψης που σε κάνει να αναφωνήσεις - πως μπορεί ακόμα και να φανταστεί αυτά που πιστεύει: και όμως ... γίνεται!!!) ως το φορολογικό, αλλά αυτό μάλλον πρέπει να έρθω με ξεχωριστό post - εν συντομία(?): είναι νόμιμο (και ο κανόνας στην πραγματικότητα)  το ίδιο εισόδημα (δηλωμένο στην εφορία έστω) να φορολογείται εκτός κλίμακας αυτοτελώς με 20% αντί του μέγιστου, να μην φορολογείται καθόλου ή να φορολογείται στο 80% ή στο 23 %ή στο 32% του ταυτόχρονα. Η αν είναι εισόδημα από stock option λεεί να μην φορολογείται μέχρι πρόσφατα??? (αυτό ούτε δεν το έχω διασταυρώσει ακόμα - αν ισχύει είναι απλά σοκαριστικό) Το πως γίνεται η επιλογή στα παραπάνω - είναι μια τυχαία διαδικασία με παράγοντες την δυνατότητα άσκησης πίεσης της κάθε ομάδας και άλλες στοχαστικές μεταβλητ'ες. Το συμπέρασμα όμως είναι ότι μόνο πολύ λίγοι βλάκες πρέπει να φορολογουνται με βάση την εννιαία υποτίθεται κλίμακα, lately σε μια μεγάλη μερίδα από αυτούς τους αδαείς τους τσιμπήσαν άλλα 1050Ε - αυτό που πραγματικά θαυμάζω είναι όχι μόνο το λογικό άλμα από την δίκαιη και εννιαία φορολόγηση (με αυτοτελής συντελεστές για κάθε γούστο και κάθε επίδομα βέβαια - όχι δεν είναι φυσικά φοροδιαφυγή αυτό - είναι νομοθετημένο u know) αλλά και πώς οι αρκετοί υπόλοιποι δεν το έχουν πάρει είδηση ακόμα...

Παρόλαυτά για να γίνω και βρώμικος κάτι μου κάνει η είκονα η ισόνομη Ελληνική Δημοκρατία να βουτάει 1050Ε από ένα μπλοκάκι man και να φορολογεί αυτοτελώς επιδόματα χιλιάδων ευρώ την χρονία από παχουλούς δημόσιους λειτουργούς/υπαλλήλους - stock options - αμοιβές Δ.Σ. (!!!) κλπ κλπ- ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ! yeah

Δεν υπάρχουν σχόλια: