7.2.08

Λαϊκισμός: συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες

και ακόμα περίσσότερο όταν μπαίνει μέσα και η επιστήμη. snippets από πρόσφατο άρθρο του Τσίπρα για την έρευνα και τα πανεπιστήμια και από ένα παλαιότερο άρθρο (δεν θυμάμαι αν ήταν του ιδίου) για αντίστοιχο θέμα. Η επιχειρηματολογία είνα στο πρώτο ότι πρέπει να ακούσουμε τις ανάγκες τις κοινωνίας για την χρηματοδίοτηση της έρευνας στο πρώτο, και έτσι να χρηματοδοτηθούν και οι κοινωνικές επιστήμες - δεκτό - και στο δεύτερο περίπου το ίδιο. Ποιο επιχείρημα και τεχνητή όμως αντιδιαστολή χρησιμοποιείται:
  • Δεν θέλουμε χρηματοδότηση της έρευνας για να βγάλει η ΝΟΚΙΑ μικρότερα κινητά αντί για ... κοινωνικές επιστήμες (τεχνητή αντιδιαστολή)
  • Δεν θέλουμε χρηματοδότηση της έρευνας για να βγάλει η ΝΟΚΙΑ κινητά με μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρίες γιατί έξω οι εταιρίες από τα πανεπιστήμια κλπ
τώρα ότι αυτό δείχνεί παντελή άγνοια και λαικισμό πάνω στο πως δουλεύει το οικοδόμημα βασική ερευνα -> εφαρμοσμένη ερευνα - διάχυση τεχνολογικών αποτελεσμάτων στο σύνολο της ανθρώπινης δραστηριότητας δεν θα το αναλύσω. Απλά να σημειωθεί ότι το ίδιο miniturazation για μικρότερα κινήτα θα έχει αποτέλεσμα και π.χ. μικρότερους εμφυτευόμενους βηματοδότες - ιατρικές συσκευες και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας από το σύνολο των ηλεκτρονικών συσκευων (νέο τρεντ...). Η για τις μπαταρίες με μεγαλύτερη διάρκεια ... από καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (νάτο το πράσινο τρεντ ξανά) και αντίστοιχα ιατρικές συσκευές με μεγαλύτερη αυτονομία και διάρκεια ζωής. Παίξτε κανένα age of empires ρε γμτ. Αντίστοιχα με τον ίδιο ανόμοιο τρόπο τεχνολογίες για aviation electronics επί ψυχρού πολέμου κατέληξαν στα σημερινά κινητά για τα οποία γίνεται παραπάνω λόγος.

Είναι λυπηρο να βλέπεις να υϊοθετούνται που και που λαϊκιστικες επιχειρηματολογίες ακόμα και από τους least expected. Από την άλλη καταλαβαίνω την εκλαϊκευση κάποιον επιχειρημάτων αλλά... Πιθανός πολιτική και σοβαρός λόγος δεν πηγαίνουν έτσι και αλλοιώς μαζί ανεξάρτητα από το μέρος του φάσματος στο οποίο βρίσκεται κανείς.. είναι ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

5 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

Άσχετο σημείο για το σχόλιο, συνεχίζω, τιμή μου που λέει κι λαϊκός βάρδος, ο νέος τίτλος.

Μαριλένα είπε...

Μαχαιριά αυτό το ποστ, θα το στείλω σε 2 τσιπρικούς που παράτησαν το wow και γυρίζουν πόρτα πόρτα, "ενισχύσατε το νέο ΣΥΝ" και λοιπά γλοιώδη.

Apo είπε...

Αμέσως να βρείτε ψεγάδι και να πολεμήσετε τον Alex.

Dimitris είπε...

Αφήστε τον άνθρωπο ρε να πατάξει το δικομματισμό. Αμέσως να τον φάτε. Αλλά σε ξέρουμε εσένα που τα γράφεις αυτά. Σε έχουμε δει και στην τηλεόραση σε πανηγυρισμούς :-)

tks είπε...

ου ρε:P συλλαλητήριο συνασπισμένων θα το κάνουμε:p