8.2.08

Studies deem biofuels a greenhouse threat

Just somε food fo thought: μελέτη ισχυρίζεται ότι τα βιοκαύσιμα έχουν μεγαλύτερη περιβαλλοντική επίπτωση από ότι πιστεύετε. Αν και προφανώς είναι ανοικτό θέμα διασθητικά (και καθόλου επιστημονικά) πάντα το είχα απορία για το πως γίνεται μια ύλη που θέλει περισότερα βήματα για να μετατραπεί σε καύσιμο πως γίνεται να είναι οικολογικά καλύτερη από κάτι που θέλει λιγότερα. Η διαίσθηση λεεί ότι σε κάθε βήμα υφίστανται απώλειες, ενεργειακές περιβαλλοντικές κλπ κλπ. Πιθανό να είναι θέμα και πολιτικής για ενίσχυση των γεωργικών καλλιεργειών και προφανώς όποια συμπεράσματα δεν είναι οριστικά. Από την άλλη:
The European Biodiesel Board says that biodiesel reduces greenhouse gasses by 50 percent to 95 percent compared with conventional fuel, and has other advantages as well, like providing new income for farmers and energy security for Europe in the face of rising global oil prices and shrinking supply.

3 σχόλια:

urban wind είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
urban wind είπε...

Ο κύριος Δαναλάτος ασχολείται με τη παραγωγή βιοκαυσίμου από το γαιδουράγκαθο.Στο παρακάτω link http://www.actionnemesis.com/v2/index.php?option=com_content&task=view&id=1268&Itemid=53
θα βρεις σχετικά στοιχεία.Επίσης δεν έχει σχέση με των αριθμό των απαιτούμενων διεργασιών αλλά και με την ποιότητα δηλ. τι παράγεται όταν επεξεργαζόμαστε πετρέλαιο και τι αντίστοιχα με το γαιδουράγκαθο.
Φιλικά Κατερίνα

tks είπε...

to link δεν φαίνεται να δουλεύει - πάντως έχει και αυτό τη σημασία του πράγματι - πχ λένε το ζαχαροκάλαμο είναι καλύτερη επιλογή γιατί παράγεται από αυτό αιθανόλη. σίγουρα πάντως το ζήτημα έχει πολλές παραμέτρους!