30.4.08

portishead : third

διάβαζα στο allmusic πως το νέο άλμπουμ των portishead αψηφά τα μουσικά είδη κλπ κλπ. ίσως δεν μπορείς να το πείς απολυτα νέο είδος μιας και ότι ακούγεται ήδη έχει ακουστεί - άλλωστε τίποτα καινούριο κάτω από τον ήλιο - αλλά προφανώς συνδυάζονται υπάρχοντα στοιχεία με καινοτομικό τρόπο.
Πρώτη ακρόαση λοιπόν: το πλέον ιδιόμορφό τους άλμπουμ με πραγματικά ωραία κομμάτια. και τώρα my five άσχετα μουσικής παιδείας cents:
silence: πως στο πρώτο κομμάτι -silence - πως στο καλο - how the hell και λοιπά αναφωνήματα έχουν κατορθώσει να βάλουν ένα λάτιν (ή σχεδόν break beat στο πιο αναλογικό του) χαρούμενο (? - μάλλον ζωογόνο τελικά) ρυθμό (check the percusions) με το υπόλοιπο "haunting" κομμάτι - είναι ιδιοφυές - latin voodoo thriller ας το πούμε!!! στην αρχή η αντίθεση δεν είναι προφανής, μετά κανέις την συνειδητοποιεί και τελικά καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται και περί τόσο αντίθεσης - για αυτό και ο όρος ζωογόνος αντί χαρούμενου ρυθμού - btw ανεβήκαν λίγο στην υπόληψη μου οι latin ρυθμοί με αυτά και αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: